Utstillinger

 

Her finner du resultater fra klubbens utstillinger. Nytt i 2019 er at man kan lese resultater og kritikkskjema fortløpende på web

 


 

 

 

Vestfold harehundklubbs høstutstilling ble avhold 14. august på Pukkestad går i Sandefjord.
Det var påmeldt 42 hunder av stort og smått ned noen forfall. Dommer var Lars Omdal som på kort varsel kunne stille opp da den annonserte dommer måtte melde frafall pga sykdom. Ring sekretær var Mona Olserød og skriver var Siri Grøtterød.

 

   
Pukkestad gård som utstillingsplass er klar til inntog av hunder.

 

 

Pukkestad gård er gammel ærverdig plass som er første gang nevnt i historiebøkene 1396. Bygningene ble vedtaksfredet i 1923 og er i dag basen til Vestfold største jeger og fiskeforening, Sandefjord JFF med nære 900 medlemmer. Og forening syntes det var spennende og hyggelig at Vestfold harehundklubb ønsket å bruke Pukkestad til høstutstilling. Og i anledning utstillingen denne søndagen så åpnet foreningen opp skytesimulator så de som ville prøve dette gratis med god og kyndig veiledning av formann i Sandefjord JFF, Runar Dalen.
VHK styre og utstillings komité sender en stor takk til Sandefjord JFF for lånet av denne flott plass med alle fasiliteter. Og takk til Runar Dalen som velvillig holdt skyte simulatoren åpen denne dagen.

 

 


Rune Dalen viser vår kasserer Ingunn hva og hvordan. Og etter noen prøv og feil på Rypa sa begynner de å falle. Åsså skulle hun ha meg til å hente Rypene som falt. Jeg er da utstillings leder, ikke noe apporterende fuglehund hehehe 

Besøk Sandfjord JFF hjemmeside HER

 

 

 

 

Beste Drevervalp og BIR Drever

 

Utstillingsleder var Roger Johansen kunne etter en velkomst og informasjons tale erklære utstillingen som åpnet. Da vi også på denne utstilling hadde valpeshow, så startet bedømmelsen av valper i den respektive rase. Først ut var drever valp og her ble drevervalp Cita nr 1 for dagen. For den offisielle utstillingen så ble Loskampen`s Aron BIR   

 

 

 

    
Beste Drever valp ble Cita Henning Ås og BIR Drever ble  
Loskampen`s Aron  til Monika Tordhol.

 

Beste Beaglevalp og BIR Beagle

 

Så var det klart for bedømmelse av Beagle og her var det også to sjarmerende valper som startet ballet. Av de to valper som ble fremvist så ble det Wolmar Star Fresia som ble kåret til beste valp og utmerket fremvist av en ung handler med navn Mattis Svendsen Ruste, som dere vil forøveri lese mer om lengre ned i referatet. BIR Beagle i den offisielle klassen ble Aha Knerten's Natalie til Arve Hansen.

 

   
Beste valp Wolmar Star Fresia med Mattis og BIM McHaire No More MR Nice Guy og BIR Aha Knerten's Natalie

 

Dunker.
Det var påmeldt kun 1 Dunker. HS Rask til Renate Sørensen fikk i dag good.

 

 


Her lurer dunkeren på om det er noe å spise

 

 

Finskstøver.

 

I denne rasen så ble Andersnatten Punky til Jørn Tore Haglund BIR.

 


Dette var en handler som ble varm i trøyen i dag.

 

 

Hamiltonstøver.
Hjemmehåpet i denne rasen, Gjøvika`s Tekla til Tore Hellingsrud falt noe igjennom i dag og det dessverre ikke noe BIS finale.

 

 

 

Hygen.
Her var det en påmeldt og det var Noah av Esta Cado til Kjell Haraldsen. Denne hannhund fikk excellen men gikk ikke videre til BIS finalen.

 

 

Luzernerstøver.
Her var det 2 påmeldte hunder og best ut av det kom GF Nellie til Kurt Johnny Moen som ble BIR.

 


Beste Luzerner i dag.

 

 

 

Schweizerstøver.
Det var kun 1 påmeldt av denne rase og ble belønnet med BIR og skulle med det i BIS finale.
Hunden heter Klingelia`s Dino og eies av Kurt Johnny Moen.

 


Er dette noe å spise da, tenker hunden

 

 

Så var det tid for alvor. Best i Show. 5 raser representer. Før hundene ble vist frem i BIS finalen så holdt dommer Lars Omdal en innformativ tale vedrørende bedømmelse av hunder i en BIS finale. Og kloke ord som, mange er sikkert ikke ening med meg, men sånn er det bare. Mange vil tro siden jeg er drevermann at dreveren vil stikke av med det gjeveste. Det er like sannsynlig som det er usannsynlig sier en klok dommer.

Og i BIS finalens gang som forøveri blir direkte sendt på Vestfold harehundklubbs Facebook side så kom plasseringene i tur og orden. Og webredaktøren er nok ganske sikker på at det kilte i magen til den yngste handler Mattis Svendsen Ruste som fikk vise frem BIR beaglen når det var en beagle og Schweizerstøver hadde blitt plassert. Og når dommer Lars Omdal ropte, beaglen blir nr 1, da var det ikke vanskelig og høre gleden til Mattis. Det tror jeg de hørte i Moss.

 


Og sånn ble det, Beagle, Schweizerstøver, Drever, Finskstøver og Luzernerstøver.

 

Vestfold harehundklubb gratulerer alle BIS finalistene og ønsker med det lykke til i skog og mark.

 

Og under denne utstilling er det mange og takke. Utenom Sandefjord JFF så må vi takke Ingunn og Solfrid for jobben med kiosk.
Trond Olafsen for parkering.

 

 

 

 

Og helt til slutt så får formann i Sandefjord Jeger og fiskeforening en påskjønnelse via av et gavekort for han velvillig stilt opp hele dagen med skyte simulator.

 

 
På gjensyn for her treffes vi igjen.


 

 


 


 

Vestfold Harehundklubbs vår utstilling på Brufoss 22 mai 2022

 


Deler av utstillings komité smiler i det flotte været på morgenen. 

 

Vestfold Harehundklubbs vår utstilling er historie og ved 16 tiden søndag så var utstillings vakreste hund kåret. Det var påmeldt i noe over 60 hunder av stort og smått. Beagle Ringen Norge hadde sitt treff og årsmøte på lørdagen så denne rasen var godt representert på utstillingen. I selve finalen så var 5 raser representert.  Beagle, Dunker, Finskstøver, Hamiltonstøver og Schillerstøver mens den siste finalisten, en drever hadde reist hjem før finalen startet.

 


Rett før vi er i gang på Brufoss

 Dommer for dagen var Wenche Skogli med assistanse av Tore Reistad i rasene Schillerstøver og Hygen.
Ring sekretær var Johnny Matthisen og skriver var Thelma Storløkken. Utstillings leder var Roger Johansen.

Først ut var valpeshow med 3 påmeldte hunder. BIR valp ble Dvergdachs langåret Amarita's Dellia Na-Lita til Julianne Olsen.  

Meste av dagen var sol full men regnet meldte sin ankomst litt ut på ettermiddagen. Dette gjør så det ikke er så mange igjen for å overvære BIS finalen.

Men publikum eller ikke, en vinner skal kåres og finalen ble sendt som direkte sending på klubbens Facebook side. Det var 5 flotte representanter for hver sin rase og etter litt skue og runder i ringen så hadde dommer bestemt seg.

BIS 1 ble Beaglen McHaire No More MR Nice Guy til Katrine Svendsen
BIS 2 ble Finskstøver Eikerdalens Toya til  Knut Hårberg.
BIS 3 ble Dunker Jazz av Maurvangen til Per Lykke.
BIS 4 ble Schillerstøver Hassel Stigen Häxa til Mona Olsen og
BIS 5 ble Hamiltonstøver Gjøvika's Tekla til Tore Hellingsrud

Som beskrevet over så hadde BIR drever Härkilas Dexter III til Olav Skeivoll reist hjem og deltok ikke i finalen.

 


BIS 1-2-3                                                                                  BIS 4 og 5.
 

Utstillings komité og styret i Vestfold Harehundklubb gratulerer finalister og takker alle som gjorde dette til en fin dag. Takk til dommer, ring sekretær og skriver for vel gjennomført jobb. Takk til Rytis og co på Fossekroa for nydelige snitter

 

Takk til Royal Canin  for sponsing av forpremier.

 

Velkommen til høstutstilling i august.

Du kan se alle resultater ved å klikke HER

 

Film fra finalen ser du HER   

 

 

 


 

 

 

 

Litt referat fra klubbens høstutstilling 15august 2021.

 

Vestfold harehundklubbs høstutstilling 2021 er historie og utstillingens vakreste hund er blitt valgt og har fått sin hyllest. Dommer Trygve Heyerdahl loset oss fint igjennom dagen med bedømmelse og fine forklaringer. Det hele startet med valpeshow med kun to påmeldte valper. En liten Drever valp og en Basset Hound. Og begge gjorde gode inntrykk og ble belønnet med HP. BIS valp ble den sist nevnte hund, Basset.


For selve utstillingen så var det påmeldt noe over 30 hunder. Det var noen av påmeldte hunder som ikke møtte opp. Av 8 raser som deltok på utstillingen så ble 7 hunder sendt til BIS finale. Her skulle Finskstøver, Hamilton støver, Hygen, Schweizerstøver, Dunker, Beagle og Drever kjempe om det gjeveste trofe.
Og det var 7 flotte representanter for hver rase som ble ført rundt i ringen. Og etter nøye vurderinger og etter mange runder i ringen så hadde dommer tatt sitt valg. En flott Finskstøver hann med navn Skrubbhaugen's Nicko trakk det lengste strå og ble utstillingens vakreste hund.
 

Drever Lyngdølen's Bella III, Finskstøver Skrubbhaugen's Nicko, Beagle OS Alma og Hamiltonstøver Cora ble Norsk utstillings championer denne dagen.

 

Resultater og kritikker finner du HER


Utstillings komite gratulerer alle finalister og vinner.
Og takk til dommer, sekretær og skriver for en fin dag på Jarlsberg.
Og ekstra takk til klubbens kasserer Ingunn Tveitan som påtok seg kioskdrift.


 

Lykke til med høstens jakt og jaktprøver

 

 

BIS 1
 

Finskstøver Skrubbhaugen's Nicko og eier Ståle Kubberød

 

BIS 1 TIL 4
 

 

Film fra BIS finalen
 

 

 

 

BIR hundene

 

 
BIR/BIS6 Drever Lyngdølen's Bella III og Jørn Espen Veidahl og BIR/BIS4 Dunker Moi og Gunnar Johansen

 

 
BIR/BIS2 Hamilton Cora og Frank Ottar Hansen og BIR/BIS5 Hygen Noah Av Esta Cado og Kjell Haraldsen

 

 
BIR/BIS7 Schweizerstøver Kø Ellie The Queen og Einar Hjelmungen og BIR/BIS3 Beagle OS Alma og Ole Strand

 


BIR/BIS1 Finskstøver Skrubbhaugen's Nicko og eier Ståle Kubberød og BIR/BIS1 valp Basset Hound Latroonis Kongkrit Trude Sommer

 

 

Litt andre bilder fra utstillingen

 

 
Luzern støver Svarkeåsen's Wendy og Vidar Salvesen og Drever valp med HP Be Boffi og Neri Horntvedt Thorsen

 

 
Bedømmelse i gang og det er klart for BIS premier.

 

 
BIM Gitmarkbakken's Siko og Marius Githmark og BIR Beagle OS Alma og BIM  B Ø Mali til Frank Ove Lia og BIR Finskstøver

 


Vår emenente kasserer Ingunn hold styr på kiosken.

 

 

 

 

 


 

 

 

Litt referat fra klubbens utstillig 4 juli 2021

 

Klubbens terminfestet utstilling i mai måtte avslyses pga koronarestriksjoner i Larvik.
Klubben fikk en ny dato for utstilling og den ble avholdt på Bokemoa i Stokke 4 juli 2021.
Utstillings leder var Per Ivar Ormestad
Det var litt i overkant av 60 hunder var påmeldt, Dommer var Arild Berget som utførte bedømmelsen svært effektivt.
Best in show ble Finskstøver Tello.
Styret og utstillings komitetakker alle som gjorde en innsats denne dagen.
Og gratulerer til BIS finalsitene.

Under er dte film fra BIS finalen.

 

BIS

 

 

 


 

Vestfold Harehundklubbs jubileums utstillingen ble avholdt 16 august. Opprinelig skulle utstillingen holdes på jarlsberg travebane, men pga dobbelt booking på Jarlsberg så ble det besluttet å flytte utstillingen til Bokemoa i Stokke. Og dette er en meget flott utstillingsplass som Vestfold Harehundklubb har benyttet mange ganger i tidligere år. Og hva er vel mer hyggelig enn å kunne arrangere selveste jubileumsutstilling på gamle tomter.

Nære 100 hunder var påmeldt til utstillingen og utstillingsplassen var utstyrt med to store flotte ringer. Og med to dommere som hver hadde med seg et velfungerende sekretariat, så gikk utstillingen problemfritt og raskt unna. BIS hunden var kåret kl 1410.


Dommere for dagen var Anne Marit Olsen og Oscar W Nilssen. Ringsekretærer var Julianne Olsen og Edel Backe. Ringsekretærelever var Aina Nusser Åsen og Mona Olsrød. Til og dømme valper var Svein Nordang som var Spesial aspirant (SPA) på denne utstillingen.

Utstillingsleder Roger Johansen åpnet med å ønske alle velkommen og tok for seg litt forhåndsregler i henhold til covid-19. Pandemien gjør at det er noen regler som må følges for at klubber kan arrangere utstillinger. Men før bedømmelsen tok fat, var det på sin plass med en
hyllest til Anne Marit Olsen på denne jubileumsutstillingen. Som etter utallige timer med engasjement for klubber - raseringer og forbund, og ikke minst for sine mange tusen dømte hunder, har valgt å trekke seg tilbake som ekstriørdommer. Hun valgte jubileumsutstillingen som den siste utstilling hun dømmer harehunder. Tusen takk Anne Marit for alt du har gjort og utført i alle disse år. Og med all din kunnskap og erfaring så håper jeg vi kan dra nytte og støtte oss til deg i mange år til selv om du ikke er aktiv i utstillingsringen, for det vil vi trenge. For det du ikke kan eller vet, er ikke verdt å kunne eller vite i hundeverden. Det står stor respekt av alt arbeid du har gjort. Så tusen millioner takk for ditt arbeid Anne Marit.

 

Det var påmeldt mange flott hunder i de ulike raser og det var ikke så godt å tippe på forhånd hvem som skulle gå av med BIS trofeet. I 2019 var det en debutant av en junior dunkertispe som vant hele utstillingen, og dårligere skulle det ikke gå for en Norsk rase dette året. En dunker hann med navn, BS Rusken til Øyvind Herland som var debutant og veteran og i helt andre enden i alder kontra 2019. En meget velbygget flott dunker hann på 10 år som debuterer i utstillingsringen og står igjen som vinner. Og Anne Marit Olsen som dømte BIS finalen var sikker i sin sak. BIS 1, Dunker, BIS 2, Drever, BIS 3, Schweizerstøver og BIS 4, Beagle. 

 

Utstillings komiteen vil rette en takk til alle som viste interesse for jubileumsutstillingen denne søndagen. Deltagere og publikum viste seg fra sin beste side. Takk til ekstrahjelpen vi fikk til å rigge og til kioskdrift.
Ingunn Tveitan og Gunner Herland var ikke vanskelig å spørre. Takk til alle funksjonærer i ringene som velvillig ble med å feire klubben på Bokemoa.
Gratulerer til vinner og alle i BIS finalen.
Lykke til med jakten 2020/2021.

 

Resultater fra utstillingen finner du HER

 


Handler Joacim Lie med BS Rusken. Beste Veteran og BEST IN SHOW.   

 

 


 

 

 

Høstutstillingen 2019 Jarlsberg travebane 11 august

Vestfold Harehundklubbs høstutstilling er historie og vinnere er kåret og til slutt Best in show hund valgt. I år så ble det Norsk Dunker Turi til Roger Johansen.
Takk til dommer og alle som var delaktig for gjennomføringen av denne utstillingen. Velkommen til nye utstillinger i 2020
 

Klikk på linken til rasen du vil se resultater for.

Basset Artesien Normand
Basset Fauve De Bretagne
Beagle
Dachshund korthåret
Drever
Dunker
Dvergdachshund langhåret
Finskstøver
Hamiltonstøver
Kanindachshund langhåret
Petit Basset Griffon Vendeen
Schillerstøver
Finaleresultater

 


Dommer Bo Paulsson, Eier Roger Johansen, Oppdretter Mangne Aasrum og BIS Dunker Turi
Foto. Heidi Gjerstad

 


 

Vårutstillingen 2019 Vindfjelltunet

Klikk på linken til rasen du vil se resultater for.
 

Beagle
Drever
Dunker
Finskstøver
Haldenstøver
Hamiltonstøver
Hygen
Liten Bernerstøver
Schweizerstøver

 

 


 

 

 Vestfold Harehundklubbs høst utstilling 2018 Jarlsberg travebane

 

 

Best in Show Beagle Fanta's Brand Manhatten Skyline til Mujanic, Faruk

 


 

Veteran BIS finale nr 1 og 2Til venstre BIS Veteran dunker Troll Fjellet's Bjønnli Ragg til Kjell Trygve Lie.
Og høyre BIS 2 veteran beagle Silver Creek P`Tea til Julianne Olsen

 

Resultater Beagle

 

Resultater Drever


Resultater Dunker

 

Resultater Basset

 

Resultater Finskstøver


 

Resultater Amerikansk Foxhound

 

Resultater Haldenstøver

 

Resultater Hamiltonstøver

 

Resultater Hygenhund

 

Resultater Luzernstøver

 

 

 

 

 

 


Vestfold Harehundklubbs vår utstilling 2018
Vindfjelltunet gjestegård

 

 


BIR Beagle

 
BIR Finskstøver


BIR Drever
BIR Dunker
 
  

 


Vestfold Harehundklubbs høst utstilling 2017
Jarlsberg travebane

 

 

 


BEST IN SHOW
Fanta's Brand Manhatten Skyline

 

 


 

 

 

BIS 1 & 2 


BIS 1 & 2.
Beagle Fanta's Brand Manhatten Skyline ogBayersk Viltsporhund   Aslög's Bacchus

 

BIS 3 & 4

 

 

 

Finskstøver Högbrons Röti. Schweizerstøver Olivia

Begge disse ble N,Uch denne dagen

 

BIS uplassert

 

 Plassert
 Plott Jaktlivet's Kansas. Hygen Max Manus. Hamilton Konnerud Kollen's Peik.

 

 

 

Plassert
Dunker Trollfossen's Siri. Drever Grønlia's Bella

 

 

 


 

Vestfold Harehundklubbs vår utstilling 2017
Vindfjelltunet gjestegård

 

 

 

 

BEST IN SHOW
Finskstøver Högbrons Ylva


Eier: Per Kristiansen og Trine Opsand
Oppdretter: Jörgen Nyberg

 

 

BIS rekkefølge fra 1 til 6

Finskstøver -  Dunker - Sweiserstøver - Drever - Beagle - Hamiltonstøver

BIR Hunder


BIR Drever


Bergeråsen's Aya NO52529/10 (SUCH SVCH SJCH Tuthammarens Balo - SEUCH N SEJCH Bloksbergs Vivva)
E: Kristian Sundve O: Stein Wahlstrøm.

Exc BK 1BKK CK 1BTK CERT BIR BIS 4

 


BIR Dunker


 

NJCH Hagheimen's Karna NO48574/13 (NJCH Slenglias Måffelåffen - INT NORD S N DK UCH NJCH KBHV-12 DKV-12 SEV-14 Janka)
E. Jon Aas og Morten Gaathaug O. Morten Gaathaug

Exc BK 1 BKK CK 1BTK CERT BIR BIS 2
 

BIR Luzernstøver


 

GS DIno NO44301/13 (NUCH NJCH Tällmyrans Rufus - Senta)

E: Ingvar Anker Skaug O: Gregert Slettem.

Exc BK 1 BKK CK 1BHK CERT BIR BIS 7
 


BIR Hamiltonstøver
 Goldrevs Bea SE55978/2014 (RR SEJCH SE UCH Jösselandets Ajax - RR SJCH Hagets Zippan)
E: Emil Åberg O: Mikael og Pernilla Käll.

Exc BK 1 BKK CK 1BTK CERT BIR BIS6
 

 

BIR Sweiserstøvre
 


 

Larm II av Frostlid NO49693/16
 (Jøtul - Gullbårhøgda's Bianca)
Eier og oppdretter: Edgar og Ole Ingolf Saga.

Exc JK 1JKK CK 1BHK BIR BIS 3
 

BIR og BIS Finskstøver


 

Högbrons Ylva SE13903/2016 (FI UCH Meripojan Sulo - SE UCH SE JCH RR Jäniskamun Silva)
E: Per Kristianen og Trine Opsand O: Jörgen Nyberg.

Exc UK 1 UKK CK 1BTK BIR BEST IN SHOW


BIR Beagle
 


 

Tyriberget's Jacko NO30406/15. (Giggler Z Vrbovè Lhoty-NJCH NUCH Tyriberget's Inga)
E. Reidar Bergene O: Bent Prestby.

Exc Ak 1AKK CK 1BHK CERT BIR BIS 5

 

 

Øvrige Raser

 

Haldenstøver
 

 

Sara NO50384/15 (Keiser - Maja)
E: Jan Willy og Jan Olav Halvorsen O: Lars Magnar Snopestad.

Exc BK 1BKK
 

 

Liten Berner støver

 

 

Macha LOF1211/0 (Gibus Du Moulin de Chavenne - Finette von der Ilkahohe)
E: Ruben Woolford Trollnes O:Thierry Estivalet.


Exc JK 1 JKK